SolidVentures References Dutch | English
Home
Team
Referenties
Portfolio
Criteria
Nieuws
Contact
Herman DeLatte, Robert Wilhelm. Floris van Alkemade
Partners
Adviesraad
Venture Partners

Solid Ventures, actieve begeleiding
Floris van Alkemade Floris van Alkemade is sinds 1998 actief als ondernemende investeerder in ICT bedrijven. Van 1998 tot 2008 was hij General Partner bij de NeSBIC CTe fondsen, EUR 210M value added venture capital fondsen die hebben geinvesteerd in 38 jonge technologie bedrijven in Europa en de Verenigde Staten. In 2000 heeft Floris de operaties van de NeSBIC CTe fondsen in Silicon Valley opgezet. Eind 2005 heeft Floris samen met Robert Wilhelm en Herman deLatte Solid Ventures opgezet om te investeren in Nederlandse ICT bedrijven. Daarnaast heeft Floris diverse startups helpen opzetten die hij als business angel ook coacht. Voordat Floris in venture capital stapte was hij werkzaam bij Unisource NV, een pan-Europees telecom bedrijf, de investeringsbank MeesPierson NV en het consultancy bedrijf Andersson Elffers Felix BV. Hij heeft een Doctorandus titel in Bedrijfseconometrie van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Floris is actief betrokken als coach en commissaris bij diverse bedrijven waaronder Layar en BoosterMedia en hij is bestuurder van TSOC.
Herman DeLatte Herman DeLatte combineert een sterke internationele en operationele software achtergrond met 10 jaar venture capital ervaring. Hij is ook partner en aandeelhouder bij Big Bang Ventures (Antwerpen) en de Greenventures funds (Katmandu en Mumbai). Daarvoor was hij General Partner van de NeSBIC CTe fondsen van 2000 tot 2008, nadat hij drie jaar CEO was van ON Technology (Nasdaq:ONTC) in Boston. Daarvoor was hij drie jaar COO van Micrografx (Nasdaq:MGXI) in Dallas, nadat hij eerst 3 jaar  in dienst was als VP International. Hij was ook MD bij Ashton-Tate Corporation in de regio Europa-West gedurende 3 jaar(Nasdaq:TATE). De eerste 10 jaar van zijn carriere was hij werkzaam bij Control Data en mede-oprichter van ORES BV in Amsterdam. Herman heeft een diploma in Informatica van de technische hogeschool in Gent. Hij is commissaris bij meerdere bedrijven. In de software markt heeft hij veel ervaring opgedaan op het gebied van Business Intelligence, Energy Technology , Business Process Management ,  Infrastructure Management en Cloud computing.
Robert Wilhelm Robert Wilhelm heeft meer dan 25 jaar ervaring in venture capital, fusies en overnames, business development en ondernemerschap en is ook partner van het expansie kapitaal Crossmedia Fonds Van den Ende & Deitmers Venture Capital Partners. Hij was oprichter en managing partner van de NeSBIC CTe Fondsen, EUR 210M value added venture capital fondsen, die hebben geinvesteerd in 38 jonge technologie bedrijven in Europa en de Verenigde Staten. Daarvoor was Robert gedurende vier jaar Senior Executive Mergers & Acquisitions voor de pan Europese telecom joint venture Unisource NV. Tenslotte heeft Robert 5 jaar internationale venture capital ervaring opgedaan bij Atlas Venture in Amsterdam en Boston. Hij heeft een MBA van de Rotterdam School of Management / Erasmus Universiteit en een Meester in de Rechten titel van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Robert is actief en betrokken commissaris bij verschillende bedrijven.
© topicz 2006