SolidVentures References Dutch | English
Home
Team
Referenties
Portfolio
Criteria
Nieuws
Contact
Venture Partners
Partners
Adviesraad
Venture Partners

Solid Ventures, alle disciplines aan boord
Robert Wilhelm Jean Pierre Verhoeven is in 2001 gestart met een bedrijf voor inkoop en verkoop van distressed Telecom assets. Daarvoor was hij sinds 1993 werkzaam bij Cisco. In zijn laatste functie was hij Vice President Cisco Northern Europe, verantwoordelijk voor de Noord Europese markt. Voor zijn indiensttreding bij Cisco vervulde Jean-Pierre diverse managementfuncties bij Getronics. Jean-Pierre heeft Computer Science en Technische Bedrijfskunde gestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven.
Robert Wilhelm Moos Bulder is de laatste 30 jaar werkzaam geweest op leidinggevende posities in zowel algemeen als sales en marketing management bij wereldwijd opererende ondernemingen in de IT industrie zoals Siemens/Nixdorf in Duitsland, PSINet Inc’s hosting business in Europa, Verio Europe (NTT Communications). In 2006 richtte hij Bulder Vision B.V. op met het doel zijn specialistische kennis en brede ervaring in te zetten voor jonge ondernemers en bedrijven die hun verkoop- en marketing beleid willen verbeteren.
Jeroen Bertrams is zelfstandig adviseur en ondernemer sinds 2000. Hij helpt bedrijven en start-ups bij het succesvol ontwikkelen en lanceren van new business concepts. Voor 2000 werkte Jeroen Bertrams bij VODW, in de “new business concepts” groep. Jeroen heeft een passie voor nieuwe technologieën en wordt gezien als expert op het gebied van kennismanagement, RSS en Web20. Naast zijn werk als adviseur is hij auteur van diverse succesvolle managementboeken. Hij studeerde Economie en Rechten aan de Erasmus Universiteit.
Erwin Blom staat aan het hoofd van de afdeling Nieuwe Media en Innovatie van de VPRO. Onder zijn leiding sleepten projecten als 3VOOR12, Cinema.nl en Bieslog in binnen en buitenland prijzen in de wacht zoals de Prix Europa, Zilveren Pritchett Prijs en UPC Digital Award. In 2005 ontving Blom de Vosko Trofee voor Business en Innovatie, een jaarlijkse onderscheiding voor innovatie op het gebied van nieuwe techniek en nieuwe media. Blom is van origine journalist, afgestudeerd aan de School voor de Journalistiek in Utrecht. Hij schreef voor o.a. Vara TV Magazine, de Journalist, Parool en
Volkskrant. Verder maakte hij radio voor KRO, VPRO en Radio Noord-Holland.
Floris van den Broek is Vice President en General Manager Telecom bij Philips Consumer Electronics in Parijs sinds September 2005. Daarvoor was hij werkzaam als Managing Director bij Level 3 Communications, waarvoor hij in 1999 de nederlandse vestiging opzette en ook de verantwoordelijkheid had voor marketing van telecomdiensten in de rest van Europa. Van 1995-1999 werkte hij in de USA bij AT&T als directeur voor het internationale alternatieve network, na zijn periode in Nederland en Oost-Europa van 1990-1995 bij het huidige Lucent Technologies. Hij is Doctor in Informatica aan de TU Delft en een MBA aan de Universiteit van Berkeley in Californië. In 2004 werd hij verkozen tot Telecom manager van het jaar in Nederland.
Ron Belt is afgestudeerd in de technische informatica en begon zijn carrière in 1993 bij ABN AMRO als financieel analist. In de loop van de jaren specialiseerde Ron zich in beurs introducties en overnames & fusies van technologie bedrijven. In 1997 werd hij benoemd tot Global Sector Director Tech Research met verantwoordelijkheid voor een team van meer dan 20 analisten in ruim 15 landen. In 2000 verliet Ron ABN AMRO om als zelfstandig corporate finance adviseur en venture capitalist verder te gaan. Sinds de start van 2006 heeft Ron zich als partner bij BlueMind Corporate Finance aangesloten. 
Robert Wilhelm Ron Numan werkt als zelfstandig consultant sinds 2000 en heeft onder andere gewerkt voor beursgenoteerde bedrijven als Tiscali Spa, TomTom NV, Nedgraphics Holding NV en OPG NV in diverse overname en fusieprocessen in Nederland en de rest van Europa en Zuid-Afrika. Bij TomTom NV heeft hij tevens geadviseerd en geassisteerd bij de beursgang in 2005. Voor 2000 adviseerde hij als Senior Manager bij de Corporate Finance praktijk van Ernst en Young middelgrote en grote ondernemingen bij beursgangen, overnamens en due diligence onderzoeken. Ron is zijn loopbaan in 1988 begonnen bij Ernst & Young Accountants, waar hij in 1995 afstudeerde als Registeraccountant aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.
Henk Vreeman was sedert 1993 partner bij Kennedy Van der Laan, daarna een van de oprichters van het met KPMG geassocieerde advocatenkantoor in Nederland en vervolgens partner bij Spigthoff. In de jaren daarvoor was hij 7 jaar executive vice-president van Corpeq B.V., een industriele houdstermaatschappij met activiteiten op het gebied van consumentengoederen, toelevering aan de bouw en kapitaalgoederen voor ziekenhuizen. Hij studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen en Harvard Law School. Zijn specialisaties zijn: vennootschapsrecht, M & A, private equity en een pragmatische gevoel voor zaken.
Roeland Boonstoppel heeft 20 jaar ervaring in de internationale ICT industrie. Hij werkte voor venture capital bedrijven Crescendo Ventures, Kennet Venture Partners en Atlas Ventures in zowel Nederland, de US en Londen. Tijdens zijn venture capital periode was hij onder meer verantwoordelijk voor de investeringen in Cramer Systems (gekocht door Amdocs), Consul Risk Management (gekocht door IBM), Orchestream (IPO LSE/NASDAQ), The industree (gekocht door BarcoNet/Scientific Atlanta), SOISIC (gekocht door ARM), Arteris en CoreOptics. Voorafgaand aan zijn periode bij Kennet en Crescendo werkte hij voor telecommunicatie service provider Unisource NV waar hij verantwoordelijk was voor de investeringen in Mannesmann Arcor (gekocht door Mannesmann) en D Plus (gekocht door Mobilkom). Tegenwoordig is hij een actieve angel investeerder. Hij heeft commissaris / adviseurs posities bij o.a. 24access Solutions BV, Local Billing Ltd, iBood, Ripcode Inc en Coresonic AB. Roeland is afgestudeerd in economie / bestuurlijke informatiekunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.
Koen Klooster is sinds 2006 zelfstandig adviseur voor strategie en organisatie en tevens actief als informal investor. Daarvoor heeft hij ruim 20 jaar als managing partner gewerkt binnen het mede door hem opgerichte onafhankelijke adviesbureau voor strategische projecten met ICT; Verdonck, Klooster & Associates BV (VKA). Voorafgaand aan de oprichting van VKA heeft Koen diverse management functies bekleed binnen Philips en ITT. Koen heeft Elektrotechniek gestudeerd aan de TU Delft met als specialisatie Telecommunicatie.
Hans Koning is ondernemer en adviseur sinds 1993. Als consultant begeleidt hij bedrijven met de ontwikkeling en implementatie van groei strategieën, innovatie projecten en klant contact strategieën. Als ondernemer heeft Hans een paar bedrijven opgezet. Hans heeft eerst in de gezondheidszorg gewerkt, waarna hij aan de Universiteit van Amsterdam Informatie- en Beleidsstudies heeft gestudeerd. Tijdens het schrijven van zijn scriptie werd hij door AT&T Bell Laboratories aangenomen, waardoor hij veel tijd in Amerika kon doorbrengen. Hans heeft een internationale carrière die hem in staat heeft gesteld ervaring op te doen in telecom, FMCG, financiële dienstverlening, toerisme en de non profit in Europa, Australië, Azië en Amerika. Naast telecom heeft hij interesse in en kennis van internet, nieuwe media, gezondheidszorg, sensor technologie en opkomende technologiën.
© topicz 2006