Solid Ventures is in 2005 opgericht door Robert Wilhelm en Floris van Alkemade. Samen hebben zij 13 jaar lang Solid Ventures I geleid. In 2018 werd Solid Ventures II opgericht. 

Het managementteam en de adviesraad bestaan uit allemaal zeer ervaren technologie-investeerders die gezamenlijk meer dan 5 venture capital fondsen hebben opgericht en beheerd. In deze fondsen hebben zij meer dan 100 investeringen in technologische startups en scale-ups en verschillende strategische exits en beursnoteringen gedaan. 

Ons Team

Robert Wilhelm

Robert Wilhelm

Positie Co-founder & Managing Partner

Over Robert Wilhelm is een van de oprichters van Solid Ventures. Hij is al meer dan 25 jaar actief in de private equity-sector. Hij heeft met name ervaring opgedaan in risicokapitaal van technologiebedrijven in een vroeg stadium, zowel in Europa als in de VS. Naast deal sourcing is hij competent in het algemene monitoringproces, in strategische kwesties en bij het initiëren van exits. Hij brengt ook juridische en corporate finance-vaardigheden naar het team. Robert heeft een MBA van de Rotterdam School of Management en een Master in rechten van de Vrije Universiteit van Amsterdam

Dennis Blom

Dennis Blom

Positie Partner

Over Dennis heeft bijna 20 jaar ervaring in fondsbeheer. Zijn specialiteiten liggen op het gebied van softwareontwikkeling, IT-bedrijfsadvies en managed hosting. Dennis heeft een bachelor in werktuigbouwkunde.

Floris van Alkemade

Floris van Alkemade

Positie Co-Founder & Venture Partner

Over Floris van Alkemade richtte Solid Ventures samen met Robert Wilhelm in 2005 op. Floris heeft meer dan 20 jaar ervaring in het investeren in IT- en telecombedrijven in seed & startup stadia. In totaal beheerde hij meer dan €370 miljoen aan fondskapitaal. Floris was algemeen Partner bij de NeSBIC CTE fondsen. In 2000 bracht hij tijd door in Silicon Valley om de Amerikaanse operaties van de fondsen te beheren. Floris heeft een Master in bedrijfseconometrie van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Herman Delatte

Herman Delatte

Positie Venture Partner

Over Herman heeft meer dan 20 jaar ervaring in venture capital. Hij is een investeerder en partner in Big Bang Ventures, Greenventures en de NesBIC CTe Fondsen, waar hij 8 jaar lang een partner was. Ook is hij momenteel directeur bij Dadel B.V.